Skip to main content

NK "DOŠK" • Podvornica 8 • Drniš • kontakt@nkdosk.hr

Od 1919.

Bogatim programom obilježeno 100 godina NK DOŠK-a

Program obilježavanja stote obljetnice djelovanja DOŠK-a na Svečanoj akademiji u Kazališnoj dvorani Ivana Meštrovića, u petak, 31. svibnja 2019., okupio je brojne igrače, navijače i simpatizere kluba. Na samom početku programa okupljeni su imali priliku pogledati izložbu fotografija koju je priredio ravnatelj Gradskog muzeja Drniš, profesor Davor Gaurina, ujedno i autor monografije ‘100 godina ljubavi’.

Nakon izložbe program se nastavio dodjelom plaketa za nesebičan doprinos, razvoj i unaprjeđenje kluba zaslužnim DOŠK-ovcima kao i onima koji su na bilo koji način obilježili djelovanje kluba.

Priznanja su dobili igrači koji su za Nogometni klub DOŠK igrali deset i više godina, oni su: Nikola Hamer, Ante Vukušić – Bure, Joso Jerković – Štoper, Mate Džale, Tomislav Sučić, Roko Marin, Milan Goreta, Vlade Radeljak, Željko Popac, Tomislav Ožegović, Čedo Andrić, Zvonimir Ćurković-Bojan a uručio ih je dopredsjednik kluba Ivica Gabela.

Priznanja su dobili predsjednici Nogometnog kluba DOŠK, koja im je uručio gradonačelnik Drniša Josip Begonja: Milovan Cota, Ivan Šindilj, Gabrijel Abramac, Petar Knez, Smiljan Reljić, Drago Matić, Dragan Radeljak, Mario Andabaka, Darko Ćevid, Marinko Šindilj.

Potom i tajnici: Ante Čupić – Dečan, Željko Huljev, Zoran Alduk, Zvonko Đidara, Joško Bilić, Marko Kunac, Ivica Dujić i Boriša Stojaković.

Posthumno priznanja su dobili: Dražen Marin, Dušan Podkrajšek-Dući, Milenko Ožegović- Duca, Milan Nakić- Patina i Paško Živković- Čajo.

Niz je igrača stogodišnjaka ostvarilo zavidne karijere, među njima Davor Matić i Ante Kulušić kojima je priznanja uručio predsjednik zajednice sportova Grada Drniša Dragan Radeljak.

Povodom 100- te obljetnice djelovanja DOŠK-a priznanje je dobio i trener DOŠK-a Nikica Cukrov, dugogodišnji fizioterapeut sa Podvornice Dušan Borjan, potom i sponzori i prijatelji kluba: Ivica Lovrić, Josip Stojanović, NK Hajduk Split, NK Croatia Liegge-Belgija.

Za izgradnju novih klupskih prostorija priznanje je dobila Aleksandra Janjić.

Zanimljivo za DOŠK-a je igralo i više braće, neki čak i istovremeno, kao što su braća Milić-Štrkalj Vjekoslav i Bruno, Kulušić Filip i Aćim, Ožegović Tomislav i Miljenko, Nakić Milan i Tomislav, Dereta Nikola i Antonio, Mijić Ozren i Tome, Andrić Čedo i Milan, Tomić Ante i Žarko, Grgić Petar i Marko, Radeljak Dragan i Vlade, Matić Drago i Davor, Hamer Nikola i Dražo, DžaleJole i Mate, Dujić Ivica i Hrvoje ali mora da je rijetkost da su igrala njih četvorica, kao što je slučaj u DOŠK-u: Anđelko, Jure-Vjeko, Branko i pok. Mate Braica, koji tu večer nisu bili u mogućnosti nazočiti svečanosti pa će im plakete biti uručene naknadno kao i nekolicini drugih.

Predstavili su se i DOŠK-ovi tići iza kojih je uspješna sezona. Oni su: Nikola Bukarica – kapetan, Roko Šuljak – golman, te igrači: Marko Jerković, Josip Kontić, Patrik Marin, Lovre Abramac – desetka u generaciji, Tomislav Softić, Roko Bitunjac, Šime Cigić, Karlo Marin, Dominik Bukarica, Stipe Leontić, i Pero Dunkić – 1 strijelac prvenstva s 20 zabijenih golova, koje trenira Marko Bogdan. Ali i aktualni seniori koji igraju Županijsku nogometnu ligu, a sa trenerom Ivanom Močićem završili su sezonu na drugom mjestu.

Zbog obiteljskih obaveza izostao je predsjednik kluba gospodin Marinko Šindilj ali se okupljenima obratio dopredsjednik gospodin Ivica Gabela:

– ‘Naš DOŠK slavi 100 godina što je izniman i respektabilan jubilej. Ispred kluba zahvaljujem se svima koji su kroz bogatu prošlost nosili dres dragog nam kluba, svima koji su ljubavlju i željom doprinijeli da danas slavimo sto godina DOŠK-a. Posebnu zahvalnost izražavam svima koji su bili na raspolaganju u teškim vremenima. Bez vas puno teže bi opstali i ostvarili rezultate koje je klub nizao kroz drugu povijest.

Svim DOŠK-ovcima čestitam 100-ti rođendan, a vama sportski prijatelji zahvaljujem što ste večeras s nama’, kazao je dopredsjednik Gabela.

Potom ispred Zajednice sportova Grada Drniša predsjednik Dragan Radeljak je kazao:

– ‘U bogatoj i brojnoj obitelji sportaša drniškog kraja jedno ime svijetli poput sunca na nebeskom azuru – to je DOŠK. Nadasve Drniški, omladinski i sportski klub. Teško je nabrojiti sve ono što je DOŠK kao klub značio generacijama građana Drniša, običnom puku i samom gradu. Čarolija nogometne igre sve je osvojila i znalo se da je nedjeljom glavno odredište svima isto – legendarna Podvornica. Doškovci su bili mladići koji su prije svega voljeli grad, voljeli DOŠK-a i bili ponosni što su dio povijesti čiju stotu godišnjicu danas slavimo.
Među nebrojeno puno imena koji su davali sebe uza plavo-bijelu boju teško je nekoga posebno izdvojiti,. Ono što valja posebice naglasiti to je činjenica da DOŠK nikada nije prestao postojati, biti drniški, gradski, uljuđeni klub.
Puno je ovdje večeras emocija. Pričati o starom DOŠK-u znači pričati o mladosti, o danima kad se tek učilo voljeti, djevojku i klub, i svoj grad.
Ustrajnost te ljubavi je današnji stoti rođendan.
Hvala svima koji su prolili makar kap znoja za DOŠK-a, koji su mu svojom ljubavlju pomagali i pomažu da DOŠK i dalje traje. Mi jesmo mali klub ali imamo veliko srce’, kazao je Radeljak.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza par riječi uputio je gospodin Stjepan Merkaš, te potom i gradonačelnik Drniša gospodin Josip Begonja koji je kazao:

– ‘Posebno mi je zadovoljstvo što se ova 100-ta obljetnica poklapa sa 525 godina od prvog pisanog spomena Drniša što uz ovogodišnju 70. obljetnicu osnutka naše osnovne glazbene škole Krsto Odak daje temelj za tvrdnju kako je društveni život jednog malog Grada u neka davna vremena bio aktivniji i ispred puno većih gradova od Drniša. O povijesti kluba, o njegovim osnivačima i igračima, upravama mnogo je kazano u nedavno izdanoj monografiji kluba povodom 100-te obljetnice i ja s ovog mjesta želim se zahvaliti širem timu ljudi koji su sudjelovali u njezinoj pripremi, a na poseban način zahvaljujem se prof. Davoru Gaurini našem ravnatelju muzeja pod čijom palicom je ona nastala.
Nerazdvojna je spona Grada i kluba kroz minula desetljeća, ali isto tako kroz cijelo to vrijeme nevidljivim nitima povezani su s klubom i naši sugrađani, vjerni navijači, pratioci kluba u dobru i zlu. Oni su ne samo dvanaesti igrač, nego sastavnica povijesti i života našeg kluba i ovoga Grada. Zato koristim priliku da se ovom prigodom zahvalim svim generacijama navijača NK DOŠK-a koji su po vrućini, hladnoći ili kiši stajali uvijek vjerni klubu i uz njegove igrače.
Poštovani veterani, posebna zahvala Vama koji ste dio svoje mladosti i svojih nadanja vezali uz ovaj klub koji je kao i mnogi drugi amaterski klubovi malih sredina, kao što je naša, uglavnom borio se s neimaštinom, ali je zato vaše srce bilo veliko. Zahvaljujem se Vama i zato što ste održali klub i u vremenima kad nam je u novijoj povijesti bilo teško.
A vama mladi igrači, uz čestitke, poručujem da iako se vremena i tehnologije mijenjaju, ono što mora biti konstanta i vaša zadaća je da učite od starijih prije svega kako voljeti ovaj klub jer ćete na taj način nabolje i najiskrenije voljeti i svoj Grad.
I na kraju, kao što je bila zadaća svih mojih prethodnika u minulim vremenima tako je i meni ostavljeno u nasljeđe dok obnašam ovu dužnost, da zajedno s Gradskim vijećem skrbim o uvjetima rada našeg kluba jer klub ne može bez Grada, ali ni Drniš ne može bez DOŠK-a ni u dobru ni u zlu’, kazao je gradonačelnik Begonja.

Iz Nogometnog kluba Hajduk iz Splita svečanosti je nazočio Jurica Gizdić, potom i pročelnik Ureda za obrazovanje Grada Zagreba Ivica Lovrić, kao i zamjenica župana Šibensko kninskog Darija Puljić, te ostali brojni sportski prijatelji, predstavnici i članovi Nogometnog kluba Rudar, Nogometnog kluba Zagora, Nogometnog kluba Vodice, Nogometnog kluba Janjevo, Nogometnog kluba Dinara, predstavnici iz Nogometnog kluba ‘Croatia Liegge’ iz Belgije, predstavnici općina Promina, Ružić i Unešić, i drugi gosti.

U glazbenom dijelu večeri simpatije publike pobrali su mališani iz Dječjeg zbora ‘Grdelini’, koji su izveli ‘Diridondu’, pjesmu ‘Lopta’ te ‘Mi smo nogometaši’, dok je obitelj Živković Marija na djembeu, Mate na trombonu i Josip na saksofonu koji su obradili Hajdukovu ‘Zbog jedne ljubavi’ pobrala ovacije. Svečanost je uveličala svojim nastupom i klapa Drniš, probranim dalmatinskim pjesmama.

Višednevne svečanosti završene su, na Podvornici, u nedjelju 09. lipnja 2019., svečanim mimohodom igrača drniškog DOŠK-a, raznih dobnih kategorija, od špigeta i tića do veterana uz pratnju Gradskog puhačkog orkestar Drniš.

Odigrana je i utakmica između veterana NK DOŠK- a i NK Dinare iz Knina koja je završila rezultatom 1:1.
Zgoditak za DOŠK-a postigao je Marko Kunac.

U ovom revijalnom susretu početni udarac sa centra Podvornice izveo je 91- godišnji DOŠK-ovac Tomislav Ožegović Duca, a pozdravio se kapetan veterana Joso Jerković Štoper.

Za veterane su igrali: Vlade Radeljak – trener, Ivica Matetić, Zvone Cigić, Joško Vukorepa, Ivica Dujić, Damir Sušić, Joško Pervan, Frane Ivić, Ive Crljen, Marko Kunac, Ante Abramac, Nikola Perlić, Boris Vukušić, Šime Cigić, Branko Vrzić, Milan Goreta, Joško Nakić, Joško Džale, Hrvoje Dujić, Boriša Stojaković, Dragan Radeljak, Ivica Dželalija, Domagoj Odak, Mile Ožegović, Mario Andabaka, Darko Ćevid, Marin Šiklić, Tomislav Sučić, Željko Vukušić.

Zabava na Podvornici nakon utakmice nastavljena je uz domjenak i svirku grupe ‘Concreto’.

Izvor: Radio Drniš

 • 11 Srpanj 2023

  [SKUPŠTINA KLUBA] Goreta predao "štafetu" Ćevidu

  Jučer je u klubu održana izvanredna Skupština NK DOŠK na kojoj su između ostalog potvrđene neke kuloarske priče ali u potpuno drugačijem kontekstu, kontekstu tolerancije i međusobnog uvažavanja. Naime, nakon 3,5 godi...
 • 27 Lipanj 2023

  Kvalifikacije za popunu 3. NL - jug

  DOŠK - Omiš 2:2(Brajković, Maleš) Nažalost, s zadnjim sudačkim zviždukom, završio je i san o 3. NL - jug, bar za ovu godinu. Nakon pasivnog poluvremena s obje strane, u drugom poluvremenu, dekoncentracija u prekidu,...
 • 11 Lipanj 2023

  VIII. Memorijalni turnir Krunoslav "Kićo" Goreta

  Pala je zavjesa na kulisu jednog od originalnijih turnira u Dalmaciji, možda i šire. Bilo je svega u ova dva dana, kataklizmičkih poplava, prekrasnih poteza, napetosti ali nažalost i ozljeda (igraču Velebita želimo št...
 • 23 Svibanj 2023

  Rezultati omladinskog pogona

  [ŠPIGETIĆI] DOŠK - Mihovil 2:2(Leontić, Aleksić) [TIĆI] DOŠK - Vodice 5:1(Višić Š.) [TIĆI] DOŠK - Vodice II 2:1(Tomić, Bušić-Šontić) [MLAĐI PIONIRI] Janjevo - DOŠK 5:1 [STARIJI PIONIRI] DOŠK - Sv. Mihovil 4:0(S...
 • 13 Svibanj 2023

  Oproštaj kadeta od borbe za drugo mjesto

  Srijeda, 10.5.[KADETI] DOŠK - Vodice 1:1(Čupić L.) Izjednačena utakmica nakon koje ostaje dojam kako su naši kadeti mogli do sva tri boda samo da je bilo malo više koncentracije i raspoloženih igrača poput Luke Gojče...
 • 30 Travanj 2023

  Seniori rutinski kroz Tribunj

  [SENIORI] Mladost (T) - DOŠK 0:4(Palić, Tomić x2, Barišić) Iz krajnosti u krajnost! Nakon mjesec dana pauze (u jeku prvenstva), naši seniori su se odjednom našli u europskom ritmu pa su nakon velike pobjede u srijedu...
 • 24 Travanj 2023

  Pregled rezultata proteklog vikenda

  [ŠPIGETIĆI] DOŠK - Dinara 4:1 Zanimljivo i pozitivom ispunjeno subotnje prijepodne, imali su najmlađi natjecatelji koji su u odmjeravanju snaga s gostima iz Knina bili uspješniji. Međutim, jednako važan susret odigr...
 • 15 Travanj 2023

  EU ritam Radeljakovih "tića"

  Srijeda[TIĆI] DOŠK - Šibenik 1:5(Aleksić K.) Subota[TIĆI] SOŠK - DOŠK 0:4(Miljak M. x2, Vukušić A., autogol) Iskoristili su naši Tići uskršnje praznike te odigrali dvije utakmice s različitim ishodima. U prvom s...
 • 15 Travanj 2023

  Poraz kadeta u Gospiću

  [KADETI] Gospić 91 - DOŠK 4:1(Nakić-Alfirević - 11m) Prije osam sati su kadeti "isplovili" iz Drniša put ličke metropole u nadi da mogu nastaviti pozitivan niz i uključiti se u borbu za drugo mjesto. Nažalost, impres...
 • 12 Travanj 2023

  Na Podvornici postavljene reklame naših sponzora

  Nakon dugo vremena, konačno su i prve reklame zablistale na legendarnoj Podvornici. Nadamo se kako će i ostali sugrađani / poslovni subjekti prepoznati silni entuzijazam i ambiciju koju pokazuju ljudi iz Uprave i Sku...
 • 08 Travanj 2023

  Pregled rezultata omladinskog pogona

  [PIONIRI] DOŠK - Zara 2:2(Alduk, Dunkić) Očito su obje ekipe puno razmišljale o ovoj utakmici jer je susret jedne U-15 kategorije obilovao svime čega se ne bi posramile i starije dobne kategorije - motivom, energijom...
 • 01 Travanj 2023

  Pregled rezultata proteklog vikenda

  [MLAĐI PIONIRI] DOŠK - Šibenik 0:7 Držali su se prvo poluvijeme naši mlađi pioniri u egalu, da bi ipak drugo poluvrijeme došla do izražaja kvaliteta i širina klupe "narančastih". Nema veze, dobro je ponekad ukrstiti ...